ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

«Η πρωτευουσα του μοσχαρισου κρεατος»

Είναι ευρέως γνωστό ότι η Βέροια αποτελεί την κτηνοτροφική πρωτεύουσα της Ελλάδος, τον τόπο όπου εκτρέφονται τα περισσότερα βοοειδή της χώρας, οικοδομώντας εδώ και περίπου 80 χρόνια μια μοναδική παράδοση οργανωμένης εκτροφής μοσχαριών που σήμερα μεταφράζεται σε δεκάδες υπερσύγχρονες σταβλικές εγκαταστάσεις σε μια ακτίνα μόλις λίγων χιλιομέτρων από την πόλη.

Όλα ξεκίνησαν στη δεκαετία του 1940, όταν οι κτηνοτρόφοι που μέχρι τότε έβοσκαν τα ζώα τους στις ορεινές περιοχές του Βερμίου αναγκάστηκαν λόγω του πολέμου να μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους στα πεδινά γύρω από την πόλη της Βέροιας, εγκαθιστώντας τις πρώτες οργανωμένες εγκαταστάσεις πάχυνσης μοσχαριών στην Ελλάδα.

Έκτοτε το Μοσχάρι Βέροιας συνδέεται με μια σειρά κοινών ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών που συνθέτουν μια αληθινή καταγωγή ποιότητας ενώ αναγνωρίζεται πανελλαδικά για την ανώτερη ποιότητά του.

Αξιοποιώντας αυτή τη μοναδική παράδοση, η Ελιά προσφέρει εκλεκτά πιάτα, μαγειρευτά ή ψητά, με κορυφαία κομμάτια βοδινού κρέατος που παράγονται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τοπικούς παραγωγούς, προσφέροντας την απόλυτη farm-to-table εμπειρία!